dimecres, 17 de març de 2021

Fitxa tècnica BTT

 Quilometratge: S’apunten els quilòmetres totals de la ruta i es desglossen en quilòmetres per carretera, pista o sender .


Desnivell: S’expressen els metres de desnivell acumulat, els de pujada i baixada.

Temps aproximat: Es tracta d’una dada totalment variable i el donarem de forma orientatiu. Tindrem present els següents factors en el moment d’establir la durada de l’etapa:
»Anar en grup nombrós allarga els horaris.
»Les inclemències climàtiques (aigua, neu, fang en els camins, etc.) poden modificar considerablement i fins hi tot doblar els horaris.
»Acabar amb les reserves energètiques del cos (pájara) pot fer extraordinàriament lenta la progressió.
»Anar amb una càrrega major de l’aconsellada pot representar rodar amb més lentitud i afegir dificultat en els trams tècnics.

Perfil altimètric: Ens permetrà ampliar la informació de la fitxa tècnica i visualitzar fàcilment la distribució dels desnivells.

Dificultat i duresa (Baixa-Mitjana-Alta): Valorem la dificultat i duresa de cada etapa tenint en compte els desnivells, el quilometratge, el tipus de terreny i la dificultat d’orientació. Tot això determinarà la intensitat del treball físic i les hores sobre la bicicleta.

Percentatge de ciclabilitat: Aquesta informació és variable en funció de l’habilitat del ciclista en els terrenys tècnics, de la capacitat física per a superar els trams de pendents fortes i de l’estat del terreny.

Aigua: L’esforç físic que exigeix la bicicleta requereix una constant hidratació. A cada ruta detallarem els punts d’avituallament (fonts o llocs habitats).